8 Temmuz 2009 Çarşamba

Efes Pilsen'in Son Rakibi Kim Olur?


Kura çekimi sunucu B grubunda yer alan Efes Pilsen'in 6. torbadaki rakibi ön eleme turlarından sonra belli olacak. Efes'in rakibi olacak takım 4 takımın birbiriyle eşleşmesi sonucunda belli olacak.

Entente Orleanaise Loiret - Spirou Basket galibi ile Benetton - Ventspils galibi eşleşecek. Bu eşleşmeyi kazanıp turu geçen takım Efes Pilsen'in de bulunduğu B grubunda yer alacak.

-Entente Orleans bu senenin Fransa Ligi finalisti normal sezonda da ligi 2. sırada bitirmiş.
-Spirou Basket adı kimse için bir şey ifade etmeyebilir. Ama Charleroi yani okunuşuyla Şarlerua dersem hatırlanması sanırım daha kolay olur. Efes Pilsen'le 2001-02 sezonunda karşılaşmıştı. Ülkerspor'la da eşleştiğini hatırlıyorum sanki ama emin değilim. Bu sene Belçika'da şampiyon oldu.
-Benetton basketbolseverlerin malumu. Oktay Mahmuti ile bu sezon İtalya'da yarı final, Uleb Cup yani şimdiki Euro Cup'da çeyrek final yapmışlardı.
-Ventspil Letonya takımı. Letonya şampiyonu olarak burda. Hem de normal sezonu 3. olarak bitirmesine rağmen şampiyon oldu.

Genel tahmin bu 4'lüden Benetton'un çıkıp gruplara kalacağı yönünde sanırım. Ama benim tahminim Spirou Basket yani Charleroi

1 yorum:

  1. Charleroi tam bir basketbol kenti. GS'nin ulebde yarı final oynadığı sene iki defa yenmişlerdi GSyi. Geçen sene de Eurocupta top 16ya kaldılar. Benetton ise Oktay Mahmudinin ayrılmasından sonra performansı nasıl olur bilemiyorum. Yine de benim favorim Benetton olur. Ancak Euroligde Efese rakip olamaz.

    YanıtlaSil