21 Nisan 2009 Salı

Efsane Kaptan: Taner Korucu

Yan sütuna Efes Pilsen'in önemli figürlerinden biri olarak resmini koymuştum. Belki tanımayanlar olabilir diye iki kelam etmek istiyorum. Fotoğrafta kimbilir hangi Avrupa maçından sonra takım arkadaşına, Ufuk Sarıca'ya, adeta abi gibi sarılıyor. Tribünler salkım saçak...

1981-82 sezonundan 1993-94 sezonuna kadar Efes Pilsen'de oynamıştı. Aydın Örs mucizesinin yaşanmaya başladığı 90'ların ilk yarısında kaptan olarak karşımızda oldu. O dönemde 6. adamdı. Kendisi de 6 numaraydı. Oyuna sonradan girer, gerekli anlarda kritik 3lükler sallardı.

O dönemde kendimize Naumoski'yi örnek alırdık ama Taner'in 3lüklerini de dener, başarısız olacağımızı anladığımızdan fazla üstelemezdik. Taner 3lükleri havaya dikerdi. Spiker, yani Murat Murathanoğlu, Taner Korucu'dan 3 sayılık atış derdi. Sonra uzun bir sessizlik. Ve basket... Öyle yukarı dikerdi. Efes maçlarını izleyip parkta ya da okul bahçesinde deli gibi basket oynayan biz ortaokul bebekleri için mümkün olmayan, öyle de atış mı olur diye çemkirilen ama yine de imrenilen şutlardı.

Şimdilerde Bodrum'da yaşıyormuş. Orda evlenmiş. Restaurant açmış. Hatta işi yemek fabrikasına dönüştürmüş. Allah kazancını bol etsin. Bodrum Basketbol Kulübü'yle de ilgilendiğini duydum.

30. yıl kutlamalarının fotoğraflarında görmüştüm en son. 90'lar güzel zamanlardı.

Aşağıdaki fotoğraf Taner Korucu'nun jübilesinden. Jübile maçı oynanmamıştı. Yanılmıyorsam bir Avrupa maçının devre arasında veya öncesinde küçük bir tören düzenlenmişti. Hatta nedense bir Joventut badalona maçı diye hatırlıyorum ama üzerinden uzun zaman geçtiği için yanlış olabilir. 6 numaralı forması fotoğrafta sağ bacağından tutan Mirsad'a kalmıştı. Mirsad Türkcan'ın hala 6 numaralı formayı giymesi, Taner Korucu'nun basketbolu bıraktığı dönemin, Mirsad'ın Efes'te yer almaya başladığı dönem olmasından kaynaklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder