30 Nisan 2009 Perşembe

Ayhan Şahenk Spor Salonu

Fotoğraf 2000 yılında basılmış Efes Pilsen Sports Club 2000-2001 kitabından ama muhtemelen daha önce çekilmiştir. Daha küçük bir salonda ortam oluşturmak isteyen Tuncay Özilhan tarafından salon tefriş edilmişti. Saha içindeki koltuklar ABD'den getirilmişti. Tam olarak hangi senede oraya geçildi hatırlayamıyorum ama 1996-97 sezonunda Ergin Ataman'ın başında olduğu Türk Telekom PTT finalinin dolayısıyla o sezonun Ayhan Şahenk'te oynandığını biliyorum. Daha önce geçilmiş olmasa gerek.

Abdi İpekçi'den başka bir yerde maç izlememiş bir bünye olarak salona ilk girdiğimde bizim evin salonundan az daha büyük gibi gelmişti. Ama yavaş yavaş alıştık. Biz alıştık da alışamayan çok basketbolcu oldu. Potalar hakkında sert olmasından büyülü olmasına kadar pek çok şey söylendi. Hatta efsane Fast Break dergisinde Ayhan Şahenk'in potaları hakkında gerilim türünde bir yazı bile yazıldığını hatırlıyorum.

Sadece Daçka ile paylaşırken sorun yoktu ama ne zaman GS işin içine girdi; ne yazıkki salon çabuk yıprandı. Çok fazla koltuk kırıldı. Şu an protokole sırtınızı verdiğinize sol köşede koltuk yoktur. Çünkü ordakiler sökülüp salonun daha merkezi yerlerindeki eksiklikler tamamlandı. Protokolün tam karşısındaki tribünlerin tavanı çok yerden kırılmış. Daha kötüsünü de söyleyeyin. Salonun içindeki farklı renkli koltuklarda da sorun var. Onları yenilemek istediklerinde bulamadılar. Çünkü ABD'de özel yaptırılması gerekiyordu.

Ayhan Şahenk'i İpekçi kadar sahiplenemesem de lig için ideal bir yer.

Fotoğraf için Önder Abi'ye teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder