25 Şubat 2010 Perşembe

Maccabi'yi Yendik

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Efes'in kötü oynadığında da kazandığı günleri özlemişim. Kazanmak her şeye rağmen güzel. Bu tür galibiyetlere ihtiyacımız varmış.

Maç analizi yapmaya zamanım yok. Aklıma düşen bir kaç şeyi paylaşmak istedim.

-Efes, savunma dahil olmak üzere olağan üstü bir maç oynamadı. Çok fazla sayıda boş şut imkanı verdi rakibine. Ve bu boş şutlar her zaman uzun mesafeli değildi. Boyalı alanın çevresine de rahatlıkla geldi Maccabili oyuncular. Ama Efes pota altını kararttı o ayrı. Tabi tersinden bakınca aynı cümleleri Maccabi için de kurabiliriz. Bütün verileri aynı kabul ederek sadece dış şut yüzdesi farklı olsa Efes tarihi farklarından birini elde edebilirdi. Veya Maccabi maçı kazanabilirdi. Tabi Efes savunma yapmadı demek de insafsızlık olur. Hatta Efes'in hücumda pota altını kullanmadığı dönemler de dikkate alınınca maçı kazanmasında savunmasının etkisi daha fazla oldu denilebilir. Maccabi'ye 56 sayı attırmak onca boş şut imkanı verilmesine rağmen yine de saygı duyulacak bir durumdur.

-Herkes Ergin Ataman'ın neden Rakocevic'i oynattığını yazıyor. Bu fazla safça bir soru. İki kez kadro dışı bırakmaya çalışıp beceremediği bir oyuncu o. Oynamasının %99 oranda nedeni kontratının büyüklüğü. O kadar para verilen oyuncunun oynatılmamasına yönetim izin vermedi. Ergin Ataman da ısrarla yer verip kendini daha da rezil etmesini mi bekliyor bilemem. %1 oranında da kariyeri, ismi, potansiyeli, daha önce yaptıkları etkin olmuş olabilir. Ben de maç sırasında ulan Rakocevic'le başlayan cümleler kuruyorum. Ona tahammül eden Ergin Ataman'a veryansın ediyorum. Ama her bir maçın öncesinde, bu maçın Rakocevic'in patlama maçı olacağına dair umudumu tazelemekten kendimi alamıyorum.

-Ergin Ataman'ın dediği gibi final 4 ayarında olmasa da gerçekten çok zorlu bir gruptayız. Ve gruptaki diğer 3 takımın her birisinin ortak özelliği pota altında yetersiz olmaları. Efes Pilsen uzunları diğer 3 takımdan daha üstün durumda. Bunu kullanmalıyız.
-Nachbar'ın bu takımda yeri var. Dün akşam aldığı sınırlı sürede girdiği bir kaç pozisyondaki savunma gayretiyle beni yerimden hoplattı. Lig maçlarında Shumpert'ın kesilip Nachbar'ın süre almasının zamanı gelmiştir.

-Efesliler'e teşekkür ederim. Olamadığım için kıskandığım güzel atmosferde iyi iş çıkarttılar. Borazanlar ve şapkalar kendi özkaynaklarımızın eseridir. Şiddet yok, küfür yok, basketbol var. Kapıda kuyruk olmuş yine. Fotoğraflar ajansspor'dan...


1 yorum: