12 Şubat 2010 Cuma

Maccabi Maçı Sonrası

Efes kötü oynadı. Ama sadece bomboş pozisyonda bulduğu dış atışlardan çok azı, mesela 4'te 1'i girse kazanacağı bir maçtı. Bu Efes Pilsen için hala umut olduğunun da bir göstergesi, takımın kötü oynadığında bile maçta kalabileceğinin de.

Sezon başından beri değişmeyen tek bir şey var: Maç sonlarının çok kötü oynanması... Geçen haftaki Siena maçı da dahil olmak üzere önemli olan tüm maçlarda maç sonunu çok kötü oynadık. Siena maçında sonlara farklı önde girmenin sayesinde maç gitmedi. Ama kafa kafaya girilen her maçta sonlarda kötü oyunla kaybettik. Yaşlı bir takımla oynamanın yorgunluğundan da kaynaklanıyor olabilir bu durum.

Çok büyük bir fırsat kaçtı. Kazanılabilecek bir deplasmandı. Belki kazanılabilecek tek deplasmandı. Şimdi 25 şubattaki 2. Maccabi maçını 10 sayıdan farklı kazanmaya bakmak lazım. Tabi bunu yapmak için 62'den fazla sayı atmak, biraz dış şut sokmak, pota altında bulunan topları çemberin içine bırakabilmek gerekiyor.

2 yorum:

  1. çeşitli bloglarda son derece sevimsiz durumlar var. İnsan gerçekten şu ülkenin yozlaşmış basınında, kuklalaşmış ve aynı stil düşüncelerle kendini tekrar eden şu spor basınından kendini kurtarmak adına soluğu bloglarda alıyor...Fakat görüyoruz ki, aynı IQ'ya sahip, aynı mantaliteye sahip insanlar hala yazıp çizmeye, yıkıp geçmeye devam ediyorlar. Ha şu yıkıp geçme, karalama kampanyalarında keşke her takıma objektif yaklaşabilseler... Maalesef... Saçma sapan görüntüler, kendilerine takıntı oluşturmuş, kendilerini tekrar eden sorular hala soruluyor, muhabbet konusu haline getirilmeye devam ediliyor. Dünkü maçın en sevimsiz görüntüsüyle sanki taraf oldukları spor kulübü çok bir bok yemiş gibi dalgaya almaya devam ediyorlar. Üstü kapatalıcak bir konu değil elbette fakat herşeyin de bir adabı, bir uslübü var. Niyetleri gayet net anlaşılıyor... Keşke aynı dalgaya alma kalibiyeti kendi takımları 40 küsür farklar yediği zaman da olsa, aynı espri kabiliyetlerini o zamanda bize ispatlayabilseler. Heralde "ben oldum" demenin de bu tip yanlı haberlerde payı var, tıpkı bizim spor medyasının %99'unda olduğu gibi... Kınıyorum ne diyebilirim ki !!! Amaç, yıpratmak, eleştiri getirmek değil. Saplantı haline gelmiş egolarını tatmin etmeye çalışmaları ve birkaç şakşakçıyla milletin sinirlerini bozmaları, başka birşey değil.Bu neden buraya yazdım ? En doğru yerin burası olduğunu düşündüm, ne bileyim...

    YanıtlaSil