18 Ocak 2010 Pazartesi

Top 16 Gruplarına Dair

Efes Pilsen Barça - Pao ikilisinden en azından çeyrek finale kadar kaçtı. Başka seçenek olmadığından ehven-i şer yani kötünün iyisi diyebileceğimiz bir kura oldu. Ama çeyrek finale yükselirse bu ikiliden biriyle karşılaşacak. Yani grup iyi oldu ama grup adını hiç beğenmedim.

Bu kuraya bakınca Efes Pilsen'in kazara 3. olmayıp grubu 4. bitirmesinin iyi olduğunu anladık. Şimdi Partizan çıkmaya çalışsın Barça ile Pao arasından. Ama Efes Pilsen'in yeri burası değil. En kötü Unicaja Malaga'nın yerinde, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas ve Prokom'un arasından güle oynaya ve en kötü 2. olarak çıkması lazımdı. Ama hatalar ve en önemlisi basiretsizlikler Efes Pilsen'i şu anki duruma getirdi.

Efes Pilsen'in Pao'dan kaçmasına sevindim ama Real Madrid'in Panathinaikos'u içerde dışarda rahat yenmesi, 2 mağlubyetini ise Prokom ve Khimki'den alması kafamı karıştırıyor.

Maccabi son 9-10 yılın en zayıf kadrosuyla mücadele ediyor. Gel giti çok. Son 4 maçında Efes Pilsen gibi sadece 1 galibiyet elde edebilmişler.

Zalgris'in durumu da ilginç. Grubunda sadece 3 galibiyetle 3. oldu. 3. torbadan girdiği kurada da nispeten rahat bir grupta yer aldı. Burdan çıkabilir bile. Onun yerinde, oynadığı basketbolla haketmese de en azından teorik olarak, Fenerbahçe Ülker'in yer alması lazımdı. Çeyrek finale çıktıkları sene olduğu gibi son derece kolay bir grup ile yine çeyrek finale yükselebilirlerdi. Çok büyük şans kaçtı. Üzülmemek elde değil.

E - F grupları çok zor. G ve H ise nispeten daha kolay. O gruplarda olmayı çok isterdim.

3 yorum:

  1. ergin ataman takıma 1 yada 2 takviye yapabiliriz demiş, bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  2. Engin Özerhun da bu dönemde zor, transfer yapmayabiliriz diyor. Hangisine inanacağız bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  3. g grubu euro cup grubundan hallice..

    YanıtlaSil