15 Şubat 2010 Pazartesi

İstanbul Dönüşü

İstanbul'dan Ankara'ya dönüş ve hemen işe başlamak çok yıpratıcı oluyor. Kısa İstanbul macerası dünkü maç haricinde harika geçti. Özlemişim şehrimi.

Yenilince bir de yorgun olunca maça ilişkin söylenecek şey az. Maçın sonundaki oyundan kopma kısmının dışında Efes Pilsen'in aynı oyun tarzıyla ama sadece dış şutta bir miktar yüzdeli olsa kazanacağı bir maçtı. Play off finalinde karşılaşacaklarına göre play off skoruna etki eden bir maçı kaybetmiş oldu.

Rakocevic'in dün sahada olmasını beklemiyordum. Sabahki idmanda takımda olduğunu televizyondan görsem de maç kadrosuna alınmayacağını düşünüyordum. Ama öğrendiğime göre maç sabahı samimi bir şekilde özür dilemiş. Onca yaşanana rağmen sahada olması en azından görünür neden olarak buna bağlı. Tabi verilen onca para arka planda etkili olmuştur. Maçı televizyondan izlemedim. Rakocevic'e ilişkin bir haber de okumadım, izlemedim. Ama benim kulağıma gelen bu yönde.

Şimdi hedefte Adana var. Adana'yı, daha doğrusu kebabını ve Tarsus'taki arkadaşlarımı özledim. Fırsattan istifade edebilirim.

5 yorum:

  1. Fenerbahce Efes Pilsen'i bundan formssuz yakalayamazdi kazanmak icin. Gecen yilki final serisindeki Shumpert, Thornton, Sinan Guler ve Kerem Tunceri'ye bakiyorum bir de simdiki durumlarina, daglar kadar fark var. Efes gecen sene 3 guardini da efektif kullaniyordu dun gece guardsiz oynadi sanki 40 dakikayi. Fenerbahce sansini iyi degerlendirdi, bir de seriyi esitlemek icin galibiyete daha cok ihtiyaci olan tarafti ve daha istahliydi tabi.

    Ama ayni sekilde Efes de Fenerbahce'yi bundan kotu yakalayamayacak bence. Cunku Ukic yavas yavas takima alismaya ve takimi yonlendirmeye basladi, play-offlara gelindiginde bu daha da oturacak. Ayrica uzun rotasyonu ultra formsuz Oguz Savas ve ne yapacagi belli olmayan Semih Erden'e Omer Asik katilacak. Efes'in iceriden Kasun ve Kaya Peker'i bu kadar az kullanmasina sasirdim, maglubiyetin sebebi bence Efes'in dis sut yuzdesinden ziyade Fenerbahce'nin pota alti eksikligini degerlendirememesiydi. Sanki maglubiyeti onceden kabullenmis gibiydiler. Yine gecen sene Kaya Peker - Kerem Gonlum ikili oyunlar ve 4,5 pozisyonundan kopup gelerek dagitmisti bizim pota altini, Gonlum'un yerine adam alinmasi yerine hali hazirda Charles Smith, Shumpert hatta Thornton gibi iyi sutorlerin varken Rakocevic'in alinmasi bence hata.

    19 sayi farkini onemsiyorum, Efes neden onemsemedi ve son dakikayi boylesine umursamaz oynadi ilginc, cunku Efes'le puan esitligi durumda saha avantajinin bize gecmesi onemli. Seyirci kotasinin ve ucuk bilet fiyatlarinin uygulandigi Ayhan Sahenk'te gecen sene 2 mac kazanmamiz onemli bir veri degil, o salon bize hala cok ters geliyor. Ayrica bir donem bizim yakaladigimiz yanlis animsamiyorsam 7 ya da 8-0'lik serideki psikolojik ustunluk neyse Efes'te de bu olusmustu, bunu kirabilmek adina gelen fark onemli.

    YanıtlaSil
  2. Fark meselesini düşünememiş olamazlar. Eğer gerçekten düşünemedilerse Ergin Ataman'ın hatalarından biridir.

    Aslında Efes ilk çeyrekte pota altından iyi yüklendi. Sonra bir kaç pozisyon içerde sıkıştırmaya takılınca dış atışa yöneldiler. Aslında uygun pozisyonlar da buldular. Ama 20'de 3 üçlük oranıyla kazanmak çok kolay değil.

    YanıtlaSil
  3. rako ne dılerse dılesın bu macta olmamlıydı...bır basketbolsever olarak son zamanlarda en cok yadırgadıgım kararlarden bırıydı..birkocun boyle bir taviz vermesi anlaşılamaz...ergin'in zaten iyi gitmeyen kariyeri, dün gece dibe vurmustur...

    YanıtlaSil
  4. "Rako'nun tazminatı çok fazla onu göndermeyelim, "Ataman delidir!" hemen istifa eder!" diye düşünüldü herhalde. Eh şimdi de Ataman kendi tazminatının üstün yatıyor. Bi' bakkal daha iyi yönetilir yahu!-((

    YanıtlaSil
  5. yönetim, oyuncu, antrenör tamam artık bır futbo ltakımı olabilirsiniz..deoping olayları bılet olayları bu olay, kulübün değerini boşalttılar walla, aydan abi'nin kemikleri sızlıyordur, oktay mahmudi, naumoski ve diğerleri takip etmeyı bırakmıstır acı cekmemek için...hele aydın örs, adamın kaçacak yeri yok asagı tukurse fenerbahce yualkrı tukurse efes pilsen...yazık wall...insan milli takımın basındaki tanjevic'İn bsarrılı oldugnu dusnmeeye baslıyor

    YanıtlaSil