8 Eylül 2009 Salı

Litvanya Maçı İlk Galibiyet


Litvanya'nın İspanya'yı farklı yendiği haberini alana kadar grubumuzun kolay bir grup olduğunu düşünüyorduk. Ama Litvanya'nın, turnuvanın en büyük favorisi, Dünya Şampiyonu, Avrupa ikincisi İspanya'yı kendi evinde de olsa darmadağın etmesini ben büyük bir meydan okuma ve tehdit olarak okudum. Ama Litvanya'nın o hazırlık maçındaki galibiyetinin biraz da İspanya'nın formsuzluğundan kaynaklandığını hem kendi maçımızdan hem de aynı saatlerde oynanan ve aralarda izlemeye çalıştığım Sırbistan İspanya maçından anlamış olduk.

Efes World Cup bize göstermişti ki savunma yapmaya mecburuz, mahkumuz. Çünkü sete sette kabız hale geliyoruz. Ata ata kazanamayız. Zaten atacak şutörümüz falan da yok. O yüzden savunma direncinde sebat gösterip rakibi kontrolsüz atışlara sevketmeli hücumu savunmada başlatmalıyız. Yani belli seviyenin üzerindeki rakiplerle oynarken kendi oyunumuzu kabul ettirmekten çok rakibi bozmamız gerekiyor. Litvanya maçında bunu yaptık. Savunmayı özellikle ikinci yarıda üst düzeyde tuttuk.

Barış Hersek'in sahada olduğu dönemde bir ara Ender, Sinan, Semih, Oğuz vardı. nasıl bir 5'ti o? Hücum kabızlığı nedir o anlarda daha iyi anladım. Sahada basket atacak kimse yok. Allah'tan Ender iki kişinin arasına dalınca faul yaptılar da Ender hiç tereddüt etmeden soktu serbest atışları. O anlarda keşke Barış Hersek yerine başka bir 4 numara, Kaya veya Mirsad sahada olasydı diye içimden geçirdim. Ukteydi yazdım rahatladım.

Az önce de yazdığım gibi aynı saatlerde Sıırbistan - İspanya maçı da vardı. sırbistan oyuncu fabrikası kurmuş sanki. Gencecik oyuncularla daha maçın başında sürklase etti İspanya'yı. Maç sonundaki 9 sayılık fark asla aldatmasın. Sırbistan maçı kaybedecek duruma gelmedi. İspanya şampiyonanın balonu olmaya aday.

Bugün rakip Bulgaristan. Dünkü maçlarında koş koş oyunu oynadılar. David Blatt'in Efes Pilsen'de oynatmaya çalıştığı hızlı oyunu kimden kaptığını uygulamalı olarak görmüş olduk. Bizdeki Aydın Örs ekolü gibi İsrailliler'de de Pini Gerson ekolü var sanırım. Bulgaristan'dan daha iyi takım olduğumuz belli ama ne olursa olsun hızlarını kesmemiz lazım. Onların atmayı planladıkları kadar çok sayı atamayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder