8 Mart 2010 Pazartesi

Ürgüp

Haftasonu Kapadokya'daydım. Kapadokya'nın merkezindeki Ürgüp'te yukardaki mekanda, mağara gibi bir kaya odada kalıp muhteşem 2 gün geçirdim. Tamamen internetsiz, ve büyük oranda cep telefonsuz günlerdi. İnternet zaten elimin altında değildi. Kullanmadım. Avea kaldığım yerden ve dağ taş gezerken çoğu zaman çekmediğimden kolay kolay kimse ulaşamadı. Zaten ihtiyaç da duymadım. Odamda televizyon da yoktu. Sadece müzik seti, filmler ve su ısıtıcı...

Dolayısıyla buraya, yani işe gelene kadar Efes Pilsen'in ne yaptığını öğrenme imkanım olmaması gerekiyordu. Ama Galatasaray CC'nin galibiyetine sevinen Fenerbahçeli arkadaşlar sayesinde Efes'in kaybettiğinden haberdar oldum. Ürgüp'e yemek yemek için indim. Hemen mesajlar geldi telefonuma:)

Fenerbahçeli bir arkadaşım Ergin Ataman'ın bu galibiyetten sonra istifa etmesi gerektiğini söyledi. Aslında bu durum Pınar Karşıyaka mağlubiyetinden sonra istifa ettirilen David Blatt'in durumuna benziyor. Hedefe yönelik olmayan bir maçtan sonra gelecek istifa başarısızlığın nedenini örter.

Efes Pilsen başarısızdır. Euroleague'de, Oktay Mahmuti döneminde burun kıvırdığımız çeyrek finale bile ulaşamayarak, hem de tarihinin en yüksek bütçesiyle başarısız olarak büyük bir fiyasko yaşamıştır. Bu noktadan sonra Efes Pilsen lig + play off tüm maçlarını kazanarak şampiyon bile olsa Efes Pilsen'in başarısızlığı değişmez. Ama tabiki şampiyonluğu kaybetmek beni üzer. Hayatımda Efes Pilsen'in olmadığı iki final gördüm. İkisi de benim için hiç iyi anılar değildi.

Bir değişiklik olacaksa uyduruk lig maçlarından sonra olmamalıdır. Asıl hedefe ulaşılamadığında yapılabilirdi. Olmadı. Saygı duyuyorum. Bu saatten sonra lige konsantre olunmalı. Galatasaray CC'yi galibiyetinden dolayı kutluyorum.

Kaldığım oda aşağıda. Tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. Güzel bir yere benziyor hakikaten. Oralara yolum düşerse ben de gitmeyi düşünebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Ya Avea mı kaldı artık?-(( Bi' de iş Fenerlilere kalsa zaten Zico hoca değil, Hidding bi' numaradan çakmaz!-(( Fener bugüne bugün, Didi'yi ağlata ağlata göndermiş bi' kulüptür! Tabi herkezin kendini koç, genel menajer zannettiği bu alemde, "o gitsin bu kalsın" numaraları gayet doğaldır da numaran Avealı olmadığı sürece!-))

    YanıtlaSil
  3. Önder abi başka bloglara yazmışsın. ama en eski Efes Pilsen bloguna daha bir şeyler göndermedin. Walla kıskandım..

    YanıtlaSil