18 Haziran 2009 Perşembe

Torino, Aris, Fenerbahçe Ülker ve Ceza

5. maçta olan olaylardan sonra verilen cezalar ceza beklentisini oldukça düşürdü. Yine de tarihi bir veri vereyim. 1993'te Torino'daki Aris maçında da bu maçta olduğu gibi linç girişimi olmuştu. Ama Aris maçında saldıranların sayısı daha fazlaydı. Efesli oyuncular soyunma odasına kaçtıktan sonra Fenerbahçeliler tüm sahayı kısa süreliğine ele geçirdiklerindeki kadar Arisli Efesliler'e saldırmıştı. O olay üzerine verilen ceza Avrupa Kupaları'ndan 2 yıl mendi. Daha sonra ceza 1 yıla indirilmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu'dan Fenerbahçe ile ilgili adil bir ceza beklemiyorum. Verilecek cezaların adil olması için Fiba ile kıyas etmek gerekir. Biz ancak 5.maçta çıkan olaylara verilen cezalarla kıyas edebileceğiz. Dolayısıyla Türk sporu ve basketbol adına hayal kırıklığı yaşamamak için beklentileri düşük tutmak lazım.

1 yorum:

  1. Efes Pilsen takımını linç etmek isteyen şiddet bağımlısı nevropatlar 15-20 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmış. Hiçbir caydırıcı cezanın olmadığı bir ülkede böyle olaylar sürmeye devam eder.

    Normal sezonda 100-200 kişi maçları izliyor. Turgay Demirel federasyonu 3-5 maç seyircisiz oynama cezası ve bir miktar para cezası verir. Konu kapanır.

    YanıtlaSil