5 Haziran 2009 Cuma

İlk Raund FB Ülker'in...

Maçın bitimiyle moral bozukluğu yaşadım. Bu kesin.. Ama aklımda da şu vardı. Demekki dış şut sokabilirsek kazanabiliriz.

Ben Efesli oyuncuların mücadelesinden memnunum. Genelde futbolda, sporcuların yeterince mücadele etmediğinden yakınan taraftarlar tarafından söylenir. Mücadele etsinler formalarını ıslatsınlar kaybetseler de olur. Ama mücadele edip kaybettiklerinde o söylenen destek verilmez. Ben bunu söylüyorum. Efes kaybetti. Ama oyuncular mücadele etti. Çırpındı.. Sadece Predzic'in bir turnikesinde boşvermişlik gördüm o kadar..

Ergin Ataman ve efesliler.org'daki arkadaşlar hakemden şikayetçiydi. Hakemin zaman zaman hatalı kararlar verdiğini, faul çalma konusunda istikrarlı olmadıklarını düşünüyorum. Ama bu maçı Efes Pilsen'in kaybetmesinin nedeni kesinlikle bunlar değil. 60 sayı atarak zaten FB Ülker'i yenemezsin.

Ümitsiz değilim. Efes Pilsen normal sezonda 86,4 ile atarken bu maçta 60'da kaldı. Bu aradaki farkın bir bölümü FB Ülker'in savunma gayretinden kaynaklandı. Ama asıl faktör Efes Pilsen'in dışardan sayı bulamayıp içeri zorlamalarla (yani FB Ülker'in en etkili olduğu pota altında) sayı bulmak zorunda olmasıydı.

Her şeyin aynı olacağı var sayımıyla söylüyorum. 2. maçın ve serinin kilit noktası dış atışlar olacak.

Not: Fenerbahçeli arkadaşlarımın Efesli olarak tek muhatabı benim sanırım. Dünden beri gelen taciz ve alay mesajlarından bıktım:)

7 yorum:

  1. Sevgili Efesli blog sahibi, mac yorumlarinda ve diger bilgileri verirken Efes Pilsen diye uzun uzun yazmaktan gocunmazken neden Fenerbahce'nin adini yazmaktan yuksunuyorsun ? FB Ulker yerine Fenerbahce Ulker, uzun geliyorsa Fenerbahce U. ya da sadece Fenerbahce yazmak neden zoruna gidiyor ? TV kanallarinin sponsor firma icin bunu yapmasi normal ama, bir spor blogunda rakibinin ilk ismi, kulup ismi, gercek ismi yerine sponsor ismi yazmani yadirgiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Asıl amacım kısaltma yapmak.. Doğrusu Fenerbahçe Ülker yazmak ki bu uzun.. İş yerinden acilen yazıyorum. Aslında FBÜ yazmam lazım ama belki bundan gerçekten gocunanlar olabilir. Gerçi daha önce GSCC yazdığımda pek rahatsız olan olmadı..
    Ama bu yorum üzerine düşündüm de Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker çekişmesinin olmasında Fenerbahçe'den ziyade Ülker'in katkısının olduğunu düşünüyorum. Eskiden lig Efes Pilsen ile Ülkerspor arasında geçerdi. Asıl rekabet de Efes Pilsen- Ülkerspor arasındaydı. Ülkerspor kapandıktan sonra sponsorluk Fenerbahçe'ye geçtiği için Efes Pilsen - Ülker rekabeti Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker rekabetine dönüştü.

    YanıtlaSil
  3. Zaman yetmezliginden ziyade bu hitap seklinin ardinda bu dusunce oldugunu ben de dusunmustum, yanilmamisim. Ulker'in bugunku cekismeye grup olarak katkisi oldugunun tartismasi yapilmaz elbette, takim kurmanin, muessese takimi olarak mucadele etmenin, seyircisiz, salt parayla mucadelenin gereksizligini fark edip bir kulup takimina, bize sponsor oldular. Ancak kapanan Ulkerspor - Efes Pilsen rekabeti sebebiyle Ulker'i vurgu yapman ve bugunku seriyi bu eski eslesmenin devami niteliginde gorup FB Ulker yazman bence dogru degil, en basta Fenerbahcelilere saygisizlik oldugunu dusunuyorum, cunku her ne sekilde olursa olsun takim formasiyla, armasiyla, taraftariyla, baskaniyla Fenerbahce Spor Kulubu'nun takimi. Ayrica Fenerbahce, gecmsiten beri basketbol kulturu olan, altyapiya onem veren, oyuncu yetistiren bir camia. 2000 yilindan sonraki ekonomik kriz bolumunde yaptigi 4-5 senelik bir kucultme disinda her zaman basketbola ciddi yatirim yapmis, Euroleague'ye katilabilen tek kulup takimi olan (1999), Efes Pilsen'le kulup takimi olarak en cok rekabete girip celme takmis takimdir. Chris Corchianili 2-0'dan 3-2'lik seri, Efes'in Korac'i aldigi seneki ust duzey cekismeli ceyrek final eslesmesi, Aydin Hoca'nin ilk geldigi sene cekismeli gecen maclar vs. aklima ilk gelenler. Neyse blog sizin blogunuz, elbette istediginiz sekilde hitap etme hakkiniz var, benim de kisisel gorusum insallah Ulker grubunun gordugu muessese takimi olarak bir yere varilmayacagini gorup Anadolu Grubu'nun da Efes Pilsen ismini bir kulup takimina sponsor olarak kullanarak hem kendi reklamina hem de basketbola daha buyuk katki vermesidir. Bu seriyi kazanmamiz halinde bunun onunun acilacagini disinuyorum. Saygilar.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle söyleyeyim ki tamamen gayrı ihtiyari kısaltma yaptım. Belki bilinç altı..

    Diğer meseleye gelince.. Ben Fenerbahçe'yi küçümsemiyorum. Ne haddime.. Sadece bu serinin, bahsettiğin ve gerçekten de çok çok önemli olan geçmişteki Efes Pilsen - Fenerbahçe eşleşmelerinden ziyade Efes - Ülker serisinin devamı olarak görüyorum.. Bu yorumumu paylaşan pek çok basketbol yorumcusu var.
    Kapanmaya gelince.. Efes Pilsen 30 seneyi aşkın süredir basketbol kulübü olarak var. Takımın sahibi de inşallah bir bu kadar daha burda kalırız diyor. Şimdiye kadar kapanmayı da hiç düşünmedi. Ama Fenerbahçe düşündü. Yanılmıyorsam 2001 - 2002 sezonuydu. BJK ve GS'nin başlanlarıyla Fikret Ünlü'ye çıktılar. Turgay Demirel'le görüştüler. Kusura bakmayın ama kapatıyoruz dediler ve resmen ağladılar. Bunun üzerine Efes Pilsen ve Ülker televizyon gelirlerinden kaynaklanan kendi haklarını o 3 takıma bağışladı. 3 takım da devam etti bunun üzerine. Yani Efes Pilsen kapanmayı hiç bir zaman düşünmedi ama Fenerbahçe nerdeyse kapanıyordu. Eğer Fenerbahçe kapansaydı Fenerbahçeliler ne yaparsa ben de bir gün Efes kapanırsa aynı şeyi yaparım..
    Tabi söylediğim gibi FB Ülker veya FBÜ yazaran bi mesaj vermeye çalışmıyorum. Yukardakiler bundan bağımsız olarak söylediğim düşüncelerim..

    YanıtlaSil
  5. Bu kısaltmalardaki Ülker vurgusunun öne çıkmasını bilinçli yapmadığını bilmekle beraber ךurQuoisé 7'nin uyarısına katılıyorum. Galatasaray ve Beşiktaş'lılarda da bu durum farkında olmadan yapılmış bir şeyden çok bir çüğliğe dönüştü onlar doğrudan Ülker diyorlar, kendilerinin sponsorlarının da aynı gurubun yan başka markaları olmasına bakmadan hem de. Kendi bloğumda Fenerbahçe'ye sadece Fenerbahçe dediğim gibi Galatasaray ve Beşiktaş sözkonusu olduğunda da aynı hassasiyeti gösteriyorum.
    Maç evet dehşetti.
    Dehşetten öte düşündürücü bugün Avrupa'da basketbolun geldiği düzey düşündürücü. Bu kadar ser ve yardımlaşmalı, konsantrasyonun bir an kaybolmadığı bir savunma anlayışı aslında tüm takımların geldiği bir düzey değil. Ligimizde Efes ve fenerbahçe diğerlerinden bambaşka bir düzeyde ve sanki tüm sezon boşuna oynanmış gibi.

    http://tozluparkeler.blogspot.com/2009/06/dunku-mac-sonrasnda-avrupa.html
    burada bu konuda bir şeyler yazdım.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bir şeyler yazdım maçla ilgili..

    http://mixbasket.blogspot.com/2009/06/final-super-baslad.html

    YanıtlaSil
  7. Efesliler, blogrollda benim blogun url'sini http://feeds.feedburner.com/Mixbasket olarak değiştirirsen sevinirim, ufak bir sorun oldu da :)

    YanıtlaSil