14 Haziran 2009 Pazar

İlk Kez Kazananı Bildim. Seri 3-2


Önceki 4 maçın tamamının tahmininde yanılmıştım. Bu maç için favorim Efes olsa da tahminde bulunmaya çekiniyordum açıkçası. Tersi çıkmasın uğuru yaptım kendimce.

Maç hakkında daha konuşuruz. Öncelikle FB Ülker'e kendi evinde oynadığı 2 maçı kaybettikten sonra durumu 3-2'ye getirecek Türkiye'de başka hiç bir takım yok. Bunu sadece Efes Pilsen başarabilirdi. Takımımla gurur duyuyorum.

Ergin Ataman'ı beğenirim. PTT'de, Pınar Karşıyaka'da, Örs'ün gönderilmesinden sonra Efes'te, Siena'daki performansına büyük saygı duyuyorum. Ancak bu final serisinde yanlış oyuncu seçimleriyle beni bezdirdi. Ama daha da önemlisi ağız ishaline düşmüş gibi gereğinden fazla saldırgan açıklamaları beni bile rahatsız etti. Yaptığı iş kadar maç sonralarındaki halleriyle de saygıyı haketmeli.

Fenerbahçe Ülker 3-2 geride ama kaybettiği maçlardaki oyun karakteri ile seriyi buraya geldikten sonra bile çevirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi. Efes Pilsen'li oyuncular şampiyon olduk artık havasına girerlerse ne olduğunu bile anlayamazlar.

Son bir laf da Rasim Başak'a... Normal sezon ikinci maçından beri onun salonda olduğu maçlardan hiç hazzetmiyorum. Artık hakettiğini almalı. Ama kulübün başkanı devre arasında hakemlerin odasını basıyorsa oyuncusu ne yapmaz...

3 yorum:

  1. http://mixbasket.blogspot.com/2009/06/efes-kazand-ya-turk-basketbolu.html

    YanıtlaSil
  2. FB Ülker diye kısaltan blog sahibi, uzun uzun kısaltmadan Fatih Söylemezoğlu ismini yazıp kendisi için yorumlarını alalım, merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. ךurQuoisé 7 `'ye
    Yazımın içinde Fb Ülker de yazmışım Fenerbahçe Ülker de. Sen söyleyince tekrar baktığımda farkettim. Maça gelince malesef Gaziantep'te olduğumdan ve işim olduğundan dolayı sadece o son ana tanık olabildim. Maçın hakemleri hakkında yorum yapabilmem için, ki önceki yazılarımda yorumlar yaptım, öncelikle maçı izlemem lazım. Ama genel bir değerlendirme istenirse Fatih Söylemezoğlu'nu yeterli bir hakem olarak görmüyorum. Erşan Kartal'a gelince Efes'in normal sezon maçlarında abuk sabuk çok kararını gördüm. Eyyamcıdır. Onu maçta görünce canım sıkılır. Ama o son pozisyona gelince.. Fiba'nın 2008 oyun kuralları genelgesine bakarsanız kararın doğru olduğu hakkında en ufak bir tereddüt yaşamazsınız.
    Ama dediğim gibi İstanbul'a uçmayı bile planlarken maçı izleyemenin burukluğu var. Bu akşam otelde FB TV'de (Aaaa Fenerbahçe'nin kendi kanalı FB diye kısaltma yapmış hayret) izleyebilirsem yorum yaparım.

    YanıtlaSil