17 Haziran 2009 Çarşamba

Efes Pilsen Seve Seve Şampiyon

Yüzlerce şerefsizin aynı ortamda toplanması çok karşılaşılan bir durum değildir. Ama azmedince bir araya gelebiliyormuş. Rakip oyunculara, teknik yönetime, yöneticilere, bir avuç Efesliler'e saldıranların bila istisna hepsi için şeref sadece eski bir futbolcu ismidir. Hepiniz orospu çocuğusunuz diye bağırıyorlardı Efeslilere. Takımlarını desteklemeye gelen Efesliler ve Efes kulübüne dahil olmak mıdır orospu çocukluğu; yoksa Türk polisine saldırmak, Ergin Ataman'ın kızlarını korku dolu gözlerle şaşkın şaşkın etrafına baktırmak, takımını desteklemeye gelenleri ve sporcuları linç etmeye çalışmak mıdır orospu çocukluğu? Ben soruyorum. Cevap da vermiyorum. Fenerbahçe Ülker organizasyonunun; rakip taraftarı ve oyuncuları hedef gösteren Nedim Karabaş ve arkadaşlarının; önceki maçta çıkan olaylardan tırsan ve ceza veremeyen -var olup olmadığı belli olmayan- TBF'nin Türk basketboluna armağanıdır maç sonu görüntüleri.

13 oldu. 2 avans 4'te biter. Bunu sadece Efes yapabilir.

33 yılda 13 şampiyonluk... Ligin efendisi kimmiş herkes bir kez daha anladı. İtaat edin kurtulun!

10 yorum:

  1. karabaş:D
    zaten ilk maçı saymazsak 5 maç boyunca efes seriye hakim olan taraftı. açıkçası efesin ölüsü bile şampiyon oluyor bu ligde.

    YanıtlaSil
  2. Hak ederek şampiyonluk... Yazının son cümleleri kanıma dokundu bir Fenerbahçeli olarak. Ama haklısın,doğrusun.. Bize itaat etmek düşer sanırım.

    http://mixbasket.blogspot.com/2009/06/sampiyon-efes-pilsen.html

    YanıtlaSil
  3. peeeh. izleyici diye aldıkları angutlara bak. peh! aferin böyle arttırın basketbol seyircisini!!

    efes pilsen! hahha hakikaten ölüsü yeter be ölüsü. fenrbahçe ülker'miş. gitsin fabrikasından adam getirsin de maçı izletsin. belki seneye haydi canlar!

    YanıtlaSil
  4. Terbiyesiz herif, o kadar yazıştık bir şampiyonluğunu kutlamaya girmiştim. Yüzlerce şerefsiz dediğin tribünde de vardım, sahaya madde atıp girmeye çalışanları durdurmaya çalışan. Senin gibileri gördükçe keşke müdahale etmeseymişim diyorum şimdi. Parayla müessseye bağıran satılık sesler, sırf alkol reklam yapmak için her sene milyon dolarlar harcayıp Avrupa'da ilk turda elenenler, inşallah Türk sporundan tez zamanda defolup gidersiniz.

    YanıtlaSil
  5. MVP odulunu Thornton'a vermeleri beni sevindirdi. Butun seri boyunca aslında seriyi donduren adamdı.

    http://asisttime.blogspot.com/2009/06/mvp-bootsy-thornton-winner-oyuncu-basar.html

    YanıtlaSil
  6. ךurQuoisé 7 `'ye

    o yüzden 10 bin tane veya binlerce demedim. yüzlerce dedim. benim de arkadaşlarım vardı fb tribünlerinde. durdurmaya çalışanlara değil saldıranlara lafım. o sahayı doldurup şiddet uygulayan, oyunculara, gazetecilere, seyircilere linç girişiminde bulunan, sahaya atmadığını bırakmayanların sayısı sorumlu fenerbahçe taraftarına göre azınlıktadır. ama sayarsan yüzleri rahatlıkla bulur..

    ayrıca Efes'in yok olması için daha çok yalanırsınız. Ne çabuk unuttunuz 2001 yılında FBJKGS birleşip kapatırız diye ağladığınızı, Efes Pilsen'in de yayın haklarından doğan kendi gelirini sadaka niyetine dağıttığını... Ben Fenerbahçe'ye de taraftarına da çok saygı duyuyorum. Ama Fenerbahçe taraftarı olup şerefi olmayan da çok insan varmış bunu gördüm.

    YanıtlaSil
  7. Fenerbahceliler maca gelemesin diye bilet fiyatlarini 45 TL yapan yoneticileriyle, garip garip demecler verip ortami geren, kazanilan maci sansa kazandilar diye aciklama yapan hocasiyla, saha icinde her turlu cirkefligi yapan, saga sola kendini atip rakibi bacaklari arasina alan basketcisiyle, her tur ince takdir hakkini Efes lehine calan, bize kurallari sangirt diye uygulayip Efes'in onca teknik faulluk hareketinin bir tanesini bile calamayan hakemiyle, Efes Pilsen bu seride serefin neresindeydi peki sayin efesliler ?

    Dunku tablo rezaletti, keske olmasaydi, her seye kabul, ama bu tabloda o sahada senin serefsiz diye addeddigin insanlar kadar, belki daha cok yukarida yazdigim haltlari yiyip serinin icine eden gercek serefsizlerin de payi var. Fenerbahce basketbol tarihinde bir suru onemli maclar, finaller oynadi, bunlara Efes maclari da dahil, boyle bir olay hic yasamadi, yasatmadi. Dun neden oldu ? Biraz kendinize de bakin.

    YanıtlaSil
  8. hakem tartışmasına gireceksek normal sezonun 2. maçı ile finallerin ilk 2 maçında da Efes'i harcadılar. O 3 maça Efes Pilsen'in sonraki 3 maça da Fenerbahçe Ülker'in itirazı var. İki taraf da hakkımız yendi diyor. Neden sonraki 3 maç için Fenerbahçe Ülker haklı olsun da ilk 3 maç için Efes haklı olmasın? Ben de diyorumki normal sezon 2. maçta Rasim başak ve Mirsad Türkcan'ın diskalifiye edilmesi lazımdı. Maçın son 2 dakikasında Kaya Peker ve Kerem Tunçeri'ye verilen kararlarla Efes katledildi ve 1-0 önde başlaması gereken seriye 0-0 başlamak zorunda bırakıldı. Sen hakem kararları için kendini ne kadar haklı görüyorsan ben de o kadar haklı görüyorum. Bu böyle uzar gider.

    Şerefsizlik meselesine gelince, birinde Ergin Ataman'ın açıklaması var -ki bence açıklamaları kendi hatalarının üstünü örtmek içindi.- diğer tarafta sahaya dalıp dalamıyorsa koltukları fırlatıp, önce sahada sonra soyunma odasında ve tribündeki Efeslilerin olduğu yerde lacivert beyaz gördüğü herkesi linç etmeye çalışanlar var. Hadi sen karar ver şeref kimin tarafında...

    YanıtlaSil
  9. Efes Pilsen muessese oldugunu unutup kulup takimi gibi davranmistir, ki Fenerbahce, Galatasaray ve Besiktas arasinda hic bir zaman bedava - 45 TL gibi bir bilet ucurumu olmaz. Ayhan Sahenk'i kullanarak zaten (sozde) saha avantajini yarattin. %5'i de uyguladin. Peki neden bir de 45 TL ? Koskoca Anadolu Holding 600 fenerli'nin 45 TL'sine mi muhtac ? Degil. E o zaman ? Ne gerek var bu cirkef uygulamaya ?

    Sonra cezalara gelelim. Ergin Ataman, seri boyunca hakem masasi ve mac hakemi arasinda fink atti. Bir kere teknik faul almadi. Kaya Peker onca tahrige, abukluga bir kere teknik faul almadi. Almadikca daha da arsizlasti. Solomon'a blow-jobvari hareketlere kadar goturdu isi. Sen bunlari soylemez, Mirsad'in ceza almamasini arguman olarak koyarsan olmaz.

    Simdi tekrar soyluyorum, ben dunku olaylari savunmuyorum, hatta engellemeye de calistim salonda kendimce. Ama adaletin saglanamadigi yerde orman kanunlari devreye girer, ki ulkemizde sikca gorulen bir durum. Kaya'nin her yaptigi yanina kar kalirsa, Ergin Bey'e bir hakem "hop kardesim" demezse, 1 haftada 3 kere 45 TL para odeyen topluluk barut gibi dolar, oyle gelir. Dun salona gelen insanlarin coguyla mac oncesi konustugumda ya Kaya icin maca geldim dediler, ya gecen macin hakemine kil oldum dediler. Bak gordun mu nasil yaratiliyormus teror ortami ?

    Bilmiyorum futbolda takim tutuyormusun, kulup takimi taraftarlari refleksiftir. profil olarak ani tepki verirler, takimlarinin haksizliga ugradiklarini hissettiklerinde ayaga kalmasini blirler.

    Onemli midir senin icin bilmem, ama Efes Pilsen zamaninda Asvel'e elendiginde (o lanet maci hatirlarsin, Naumoski yakmisti) agladigimi hatirliyorum. Milli mac gibi goruldugu donemler vardi Efes'in. Buyuk saygim vardi. Hele 2 sene once Fenerbahce taraftarina gosterdikleri buyukluk gercekten takdire sayandi.

    Ama bitirdiler, gecmisten ne kaldiysa aldilar goturduler. Bak Ergin denen insan hala konusuyor. Fenerbahce'nin ligden diskalifiye edilmesi lazimmis. Kesmez mezmez kulubu de kapattirir amcam' Allah korusun. Sonra neymis sahaya dalma, aklina mukayet ol, efendi ol, bilmem ne. Isi bitti hala OTUYOR bu adam.

    Bir sampiyonluk icin muessesenin itibari bu kadar dusurulmez. O 45 TL'lik biletlerden kazandiklariyla bira fabrikasindaki makinalari yenilesinler, siselerin cevir ac kapaklari bazen cok sert oluyor el acitiyor. Cetin Ceki'niz midir Ozerhun'unuz mudur kimse musebbibi helal olsun ona da.

    Bunun gelecek senesi var, daha sonrasi var, Atasehir'i var. Gereksiz yere bir dusmanlik dogdu. Cevremde kimle konussam sinirli. Bundan sonra Efes iceni "sevsinler" diyeni de var, seneye bu seneki gibi hareket ederlerse daha beteri olacak diyeni de. Yaziklar olsun. Bize de yaziklar olsun tabi. Hakliyken haksiz duruma dustugumuz icin.

    YanıtlaSil
  10. Efes Pilsen 45 liraya ihtiyacı olduğu için 45 lira yapmadı. Kendi evinde deplasmanda oynamamak için yaptı. Ayrıca %5 değil %20'den de fazla yer ayrıldı. FB Ülker de 110 lira yaparken gelen cezaların parasını çıkarmayı düşünmüyordu heralde. Nedim Karakaş, Efes toplu bilet alacak bu hukuksuzluk dedikten sonra Fenerbahçe Ülker toplu bilet alıp promosyon için taraftarına dağıtmadı mı? Efes'in bilet fiyatlarına pahalı diyip rekor ücret çekmedi mi? Nerde kaldı hukuk?

    Kaya'ya Fenerliler sinirlendi. Fenerbahçe'nin taraftarı var diye ses çıkıyor. Rasim'in daha normal sezondaki hareketleri de Kaya'nın hareketlerinden farklı değildi. Normal sezon 2. maçtan görüntülere denk gelirsen bak. Rasim tekme attı çaktırmadan. Kaya ne yaptı? Bloktan sonra fiziki müdahale olmadan Solomon'a gövde gösterisi. Ama fenerliler tabiki Kaya'nın hareketlerini görecek Rasim'le fotoğraf çektirecek. tahrik eden Efesli oyuncula rile UFO gören masum köylü tadında temiz FBli oyuncular mı? Emir daha 1. maçta geldi Efesliler'deki kız arkadaşlarımıza küfür etti. Ömer Onan durumun farkında Maçtan sonra onunla konuştuk. Getirip özür dileticem dedi. 2. maçta Emir'in yanına gitti. Emir güldü, gitmeyeceğini söyledi. Çok da umrumda der gibi el hareketi yaptı. Hadi bunlar olmadı de. Şimdi bunu Efesli bir oyuncunun yaptığını düşün. Katli vacip olur muydu olmaz mıydı? Ama o Fenerli. O sayılmaz.

    Anlamadığın nokta şu. Fenerbahçe Ülker camiası ve bazı oyuncular Fenerlilerin sinirlendiği şeylerden çok daha fazlasını yaptılar. Ama fanatizmin kara gözlükleri bunların görülmesini engelliyor.

    Şu anda en son yazımda da belirttim. Aris aynı meseleden dolayı 1 sene Avrupa Kupalarında oynamaktan men edildi. Ama bizde adalet sadece meşhur bir yazarımızdır.

    YanıtlaSil